Nöjen & Utflykter

Som det perfekta exotiska resmålet har Phuket även en hel del sevärdheter. Ett känt exempel är ön Ko Tapu från James Bondfilmerna. Ta en tur på Phuket Zoo och se alla spännande och ovanliga djur, eller se några av Phukets alla imponerande vattenfall. Det finns massor att se och göra!

Ko Tapu (James Bond Island)

Ko Tapu ligger i Phang Nga Bay i Thailand och är en 20 meter hög imponerande ö som står rätt upp ur vattnet, likt en pelare. Den omgivande naturen är storslagen och ser ut att vara tagit ur en dröm. Du kan komma till Ko Tapu genom båtturer som avgår från Phuket dagligen. Ko Tapu har blivit en populär turistattraktion sedan den var med i James Bondfilmen ”Mannen med den gyllene pistolen” 1974. Därför kallas ön ofta ”James Bond Island”. Tänk på att ön ligger ca 1.5 timmar från Phuket, men det är definitivt värt det.

Elefantsafari (Elephant Trekking)

Har du barn med dig ska du definitivt fundera på att uppleva en elefantsafari! Det finns flera elefantläger runt om på Phuket och låter er rida runt i djunglerna på en elefant. Du får en fantastisk utsikt och en upplevelse du kommer minnas länge. Själva safariresan är ganska kort, ofta runt 30 minuter upp till en timme. Har du tur kan du även få se en elefantshow där elefanterna utövar olika tricks inför er. Tyvärr behandlar alla elefantläger inte sina elefanter med värdighet. Kontrollera därför först med turistbyråer i Phuket så att du hänvisas till ett seriöst och bra elefantläger.

Båtturer

Det finns massor av öar runt Phuket, och många av dem är i stort sett obebodda. Det är en utmärkt chans att se vacker orörd Thailändsk natur. Du kan ta dig till dessa öar med båtturer som går från flera ställen runtom på Phuket. Det finns allt från små till stora båtar, och enkla till lyx. Du kan även hyra din egen båt för att ensam utforska öarna i din egen takt. Ett tips är att åka i gryningen eller vid solnedgången, då är det otroligt vackert!

Phuket Aquarium

Phuket Aquarium har genomgått en större renovering som tog hela två och ett halvt år. En av de stora nya attraktionerna är en 10 meter lång undervattenstunnel i glas. Phuket Aquarium har låg entréavgift, men akvariet är ganska litet så du kommer gå igenom det på under en timme. Phuket Aquarium ligger på södra delen av Phuket vid Ao Makham i Cape Panwa. En taxi från Patong tar ca en timme. Ett tips är därför att antingen gå på en organiserad dagtur eller att hyra en bil.

Phuket Zoo

Med sin hemtrevliga atmosfär är Phukets Zoo ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. Djurparken är ganska liten men innehåller ändå över 600 fågelarter, 100 reptilarter och 45 däggdjursarter. Djurparken är känd för sina djurshower, och har också en nattsektion, där du kan se nattdjur i sin naturliga miljö. Även Phuket Zoo har ett akvarium, och även det är litet, men helt klart sevärt. Djurparken ligger ungefär mitt emellan Phuket City och Chalong, och är öppen dagligen från 08.00 till 18.00.

Nationalmuseet i Thalang (Thalang National Museum)

Phuket har rik historia och kultur och du kan få uppleva det på nationalmuseet i Thalang. Museet består av två byggnader som innehåller antika artefakter från Phuket och närliggande områden. En utställning visar slaget om Thalang; Phukets uppror mot en invasion från burmeserna. Andra utställningar inkluderar det dagliga livet i Phuket under 1800-talet, och om öns urinvånare. Museet är öppet varje dag, förutom på nationella helgdagar, från 09.00 till 16.00.

Shopping

Är du ute efter att shoppa hittar du en guldgruva i Phuket. Det finns flera marknader över hela ön, butiker och shoppingcentrum där du kan hitta massor av spännande saker. Populärt att handla på Phuket är traditionella hantverk av olika slag som t.ex. textiler, smycken, klädesplagg och andra vardagliga saker.

Vill du få ett stort utbud och göra riktigt bra klipp, ska du bege dig till någon av de större städerna som Patong och Phuket City, men du kan även göra bra shopping runt vissa strandområden.

Shoppa smart

I alla större butiker och shoppingcentrum köper du varor till ett fast pris. Men i mindre privata butiker och marknader finns det utrymme att förhandla om priset. Ibland går det att pruta så långt ner som till halva priset. Var inte blyg eller orolig för att vara oförskämd, det är okej och förväntat att pruta! Det är ovanligt att hitta en försäljare som det inte går att förhandla med alls.

Kom ihåg att alltid jämföra priset hos ett par butiker/försäljare så du får en generell prisbild för varan du tänkt köpa. Var smart och gå inte på försäljningssnack utan skaffa dig en egen uppfattning. Var även uppmärksam på att du kan bli lurad av oseriösa försäljare!

Shoppingcentrum

Några av shoppingcentrumen på Phuket är Big C, Robinsson och Tesco Lotus Mall. Här kan du handla mer så som vi gör i Sverige, och du hittar också väldigt många västerländska märkesbutiker. Det finns också många bra matställen och kaféer i shoppingcentrumen, och fast vi egentligen inte rekommenderar att åka till ett shoppingcentrum på solsemestern, så kan det vara värt ett besök ändå.