Stränder

Det finns något för alla på Phuket, inte minst för soldyrkaren. Ön har ett härligt stort utbud av stränder, och det är många som åker hit endast för strändernas skull. Runt Patong är det mest rörelse med uteliv, shopping och turister. Detta rör sig vidare söderut. Vill du ha det lugnare ska du ta dig till den nordvästra delen av Phuket. Den passar utmärkt för barnfamiljer, par och dig som vill ha en så rofylld vistelse som möjligt.

Bang Tao Beach

I en stor vik på västra Phuket ligger Band Tao som är en charmig och vacker 8 km lång strand, och därmed en av Thailands längsta stränder. Den södra delen av stranden bjuder på Laguna Phuket som är ett område med några lyxigare hotell – de flesta med fem stjärnor. Spelar du golf kommer du glädjas åt att du hittar ett 18-håls golfbana här. Det är betydligt mer liv och rörelse på den södra delen av stranden än den norra, och du hittar även några restauranger och barer här. Vill du ha det lugnare ska du m.a.o. ta dig norrut. Här kan du njuta av den sagolika vyn som bara en exotisk strand kan erbjuda.

Cape Panwa Beach

Se det bästa av Andamansjön från stranden Cape Panwa, som ligger söder om Phuket Town. Det här är en idyll för dig som vill ha det näst intill ostört. Det finns knappt något ”turistigt” alls här, och det kan vara skönt att ta sig till den naturligare och genuinare delen av Thailand. Dock så byggs det en hel del lyxiga hus runt om i området och det verkar vara en växande trend. Om du bor i närheten av Cape Panwa Beach ska du komma ihåg att utbudet av restauranger och barer är mycket litet, och det är därför du oftast äter och festar på något av de närliggande hotellen.

För dig som tycker om att dyka eller snorkla finns ett himmelrike under vattenytan. Här finns massor av exotiska djurarter! Tycker du om fascinerande och vackra fiskar och havsdjur ska du ta en tur på Phuket Aquarium.

Kamala Beach

Även Kamala Beach är en tillflykt för dem som söker en stilla strandupplevelse. Stranden ligger ungefär 10 minuter norr om Patong och är ca två kilometer lång. Om du är förälder och reser med barn kan det vara bra att veta att Kamala Beach har långgrunt vatten och att atmosfären är vänlig och lugn. Kamala Beach största attraktion är underhållningsparken Phuket Fantasea. Här finns massor av kul att göra och du kan äta en middag med familj och vänner. Det pågår också massor av roliga aktiviteter och kulturella evenemang.

Karon Beach

Här kan du trampa runt på puderfin sand, samt snorkla och dyka bland korallreven. Karon beach är en mycket lång strand med sina 4 km, vilket gör att den aldrig känns överfylld med folk. Atmosfären är väldigt avkopplande, och det är tyst och stillsamt. Stranden har däremot väldigt glest med träd och annat som kan kasta svalkande skugga. Det kan därför vara bra att tänka på att du har kontanter med sig för att hyra parasol. Att vara en längre stund i stekande sol i Thailand utan skugga är inte att tänka på för bleka nordbor.

Nai Harn Beach

Utan tvekan en av de absolut visuellt mest attraktiva stränderna på Phuket. Förutom en redan magisk strand så ligger även Samnak Song Nai Harn-klostret här. Klostret upptar en stor del av strandens mark och har därför bidragit till att det inte blivit så exploaterat. Det finns även lite restauranger och barer i norra delen av stranden. I anslutning till stranden finns en lagun att njuta av och ytterligare några restauranger.

Patong Beach

Den mest utvecklade stranden på västra delen av Phuket. Stranden är ca 2 km lång, och väldigt populär. På, och i närheten av, Patong Beach finns det tätt med hotell och hotellkedjor. Patong Beach har fått mycket kritik för att vara för bidragande till bl.a. sexturism och pedofili på Phuket, och lämpar sig inte för barnfamiljer.