Shopping

Är du ute efter att shoppa hittar du en guldgruva i Phuket. Det finns flera marknader över hela ön, butiker och shoppingcentrum där du kan hitta massor av spännande saker. Populärt att handla på Phuket är traditionella hantverk av olika slag som t.ex. textiler, smycken, klädesplagg och andra vardagliga saker.

Vill du få ett stort utbud och göra riktigt bra klipp, ska du bege dig till någon av de större städerna som Patong och Phuket City, men du kan även göra bra shopping runt vissa strandområden.

Shoppa smart

I alla större butiker och shoppingcentrum köper du varor till ett fast pris. Men i mindre privata butiker och marknader finns det utrymme att förhandla om priset. Ibland går det att pruta så långt ner som till halva priset. Var inte blyg eller orolig för att vara oförskämd, det är okej och förväntat att pruta! Det är ovanligt att hitta en försäljare som det inte går att förhandla med alls.

Kom ihåg att alltid jämföra priset hos ett par butiker/försäljare så du får en generell prisbild för varan du tänkt köpa. Var smart och gå inte på försäljningssnack utan skaffa dig en egen uppfattning. Var även uppmärksam på att du kan bli lurad av oseriösa försäljare!

Shoppingcentrum

Några av shoppingcentrumen på Phuket är Big C, Robinsson och Tesco Lotus Mall. Här kan du handla mer så som vi gör i Sverige, och du hittar också väldigt många västerländska märkesbutiker. Det finns också många bra matställen och kaféer i shoppingcentrumen, och fast vi egentligen inte rekommenderar att åka till ett shoppingcentrum på solsemestern, så kan det vara värt ett besök ändå.